Bibimbapia (비빔밥) pidetään yhtenä Korean kansallisruoista. Eräässä kirjassa sen kerrottiin edustavan korelaista kulttuurien sekamelskaa. Bibimbapissa on riisiä (bap), kasviksia (salaattia, raasteita, ituja...) ja kananmuna. Siinä voi lisäksi olla tonnikalaa tai jauhelihaa. Bibimbap on usein turvallinen valinta myös vähemmän mausteisesta ruoasta pitävälle, jota saa lähes jokaisesta korealaisesta ravintolasta. Useimmissa paikoissa tulisuutta (ja makua, sillä muita mausteita bibimbapissa ei yleensä ole) ruokaan lisätään itse ruoan kanssa tulevasta pullosta. Joissain paikoissa tulinen kastike kuitenkin laitetaan suoraan ruokaan, joten kannattaa olla varovainen! Bibimbap tarjoillaan joko kuumassa kivikulhossa tai kylmässä kulhossa. Ruoka tulee sekoittaa kun se saapuu pöytään. Erityisesti kuumassa kivikulhossa oleva tulee sekottaa nopeasti, ettei riisi pala pohjaan! Bibimbap maksaa yleensä n. 3,000-5,000 wonia (n. 2-3 euroa), kallimpaa syödessäsi olet luultavasti turistialueella ja kannattaa siirtyä pari korttelia kauemmas..
Bibimbap (비빔밥) is considered one of Korea's national foods. In some book I read that this food represents the cultural mix of Korea. In bibimbap there is rice (bap), vegetables (salad, bean sprouts, carrot...) and fried egg. In addition it might have tuna or minced meat. Bibimbap is often a safe choice also for people who don't eat spicy food. In most restaurants you can add spice (and flavourm, because bibimbap doesn't usually have any other spices), yourself from a red bottle (but be careful, the sauce is not ketchup!:) In some places the spicy sauce is however added straight to the food, so be careful. Bibimbap should be mixed as soon as it's arrives to the table. This is especially crucial if you order bibimbap in a hot stone pot - the rice at the bottom burns easily. One can find bibimbap in basically any korean restaurant. It costs normally around 3,000-5,000 won (2-3 euros). If you get more expensive bibimbap, you're probably at a tourist area and should walk a couple of blocks the other way.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti