Kun syöt Koreassa, syöt tikuilla. Kannattaa siis harjoitella tikkujen käyttöä jo ennen tänne tuloa ettei hermostu, vaikka niiden käyttöön pääsee nopeasti kiinni. Jos et joka päivä aio syödä ravintolassa, tikut (ja lusikka) ovat myös ensimmäiset ostettavat asiat; nuudelit ovat helpointa valmisruokaa täällä. Monien pakkausten mukana tosin tulee jonkinmoiset tikut, mutta en pitäisi omien ostoa turhana. Tikkuja löytyy metallisia, puisia, koristeltuja, miten vain. Jos ruoka on nestemäisempää (esim. kastike sekoittaa riisin), on lusikan käyttö aivan etiketin rajoissa. Joissakin ravintoloissa tuodaan kärsivän näköiselle länsimaalaiselle haarukka suoraan, länsimaisissa ravintoloissa haarukat ja veitset löytyy ja pyytämällä haarukan saa käyttöönsä varmaankin käytännössä mistä vain, joten turha kuitenkaan huolehtia!
When you eat in Korea, you eat with chopsticks. It might be worth it to learn to use them a bit even before you come here so you don't get frustrated, though to learn how to use them is not actually that hard. If you're not going to eat at a restaurant every day, chopsticks (and a spoon) are among the first thing you should buy; noodles are the easiest fastfood here. With many packages of noodles can you get some kind of sticks, but I wouldn't say it was unwise to buy your own. You can get chopsticks in wood, metal, decoration, color, however you like. If the food has more liquid in it (f.ex. the sauce mixes up the rice), it's perfectly fine to use a spoon. In some restaurants they bring the poor western struggling with chopsticks a fork, in western restaurants there are forks and knifes and if you ask, you can probably get a fork probably anywhere, so no need to worry!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti