sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Sideways


Okei, Koreassa saa siis viiniäkin, vaikka yleensä korealaiset juovat kotimaista sozua tai kaljaa. Mutta kallista se on, usein jopa kalliimpaa kuin Suomessa. Useissa R-kioski tyyppisissä kaupoissa myydään muutamaa, noin viittä eri viiniä, joita on yleensä 1-2 pulloa jokaista ja hinta siinä 12 euroa. Marketeissa valikoima on suurempi, mutta harvoin näkee Euroopassa tyypillisimpiä viinimerkkejä. Pizza/pasta-ravintoloissa yleensä on muutamaa viiniä, mutta hinta on edelleen kova ja harvassa paikassa osataan viineistä kertoa jotain nimeä enempää. Äläkä hämmästy jos saat punaviinisi jääkylmänä. Tämä on ilmeisesti tapana ainakin Japanissa ja Koreassa. Kerran olen saanut viinin viinikaappilämpötilassa.


So, it's possible to get wine in Korea, even though Koreans usually drink their own soju or beer. But wine is expensive, often even more expensive than in Finland. In most small grocery shops they sell about 5 different wines, usually 1-2 bottles each, price about 12 euros. In markets the selection is wider but usually trademarks are different than the most typical ones in Europe. In pizza/pasta restaurants they usually sell a couple of different wines,  but they are expensive and only in few places I've been to have they been able to tell much more than the name of the wine. And one shouldn't be surprised if redwine is served ice cold. That's apparently the custom at least in Japan and Korea. Once have I got wine from a wine cabinet instead of a freezer.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti